Προβλήματα στο Μώλο

Θέμα: η ασχήμια της περιοχής Μόλου 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα έχω επισκεφθεί την περιοχή του Μόλου και πραγματικά διερωτώμαι κατά πόσο ο σχεδιασμός έγινε με τις ανάγκες του χώρου.

Θεωρώ απαράδεκτο μια από τις καλύτερες περιοχές της Κύπρου και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων με τόσες χιλιάδες κόσμο να περπατάνε,  και να υπάρχει μια μόνο τουαλέτα (παρόμοια του αεροπλάνου !!!!) και να βρίσκεται στο ίδιο κτήριο που είναι το cafe. Και όλος αυτός ο κόσμος που κινείται μέρα-νύχτα  να ψάχνει άλλους χώρους για τουαλέτα. Η συγκεκριμένη τουαλέτα είναι ένας πολύ μικρός χώρος, όπου βρίσκονται και των γυναικών και των αντρών σε απόσταση που δυσκολεύεται κάποιος να κινηθεί  και το κυριότερο η τουαλέτα των αναπήρων να είναι κλειστή!!!!!!.

Ο χώρος δεν αερίζεται  παρόλο που υπάρχει πρόνοια και η κατάσταση ειδικά σε αυτή την περίοδο είναι εξωφρενική. Σε περίπτωση κινδύνου υπάρχει μόνο μια έξοδος για τρεις τουαλέτες.

Μια άλλη σημαντική διαπίστωση είναι τα αποτσίγαρα όπου ο κόσμος ψάχνει να βρει τα ειδικά τασάκια για να μπορέσει να τα ρίξει  αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ένα!!!!, επομένως πως θέλουμε ο κόσμος  να συμμορφωθεί.

Έχω παρατηρήσει σκύλους με τους ιδιοκτήτες τους να τριγυρνούνε στον συγκεκριμένο χώρο και δεν υπάρχει ούτε μια επιγραφή που να ενημερώνει τον κόσμο ότι απαγορεύεται , άρα ο κόσμος θεωρεί ότι στον υπόλοιπο χώρο μπορεί να περπατήσει έχοντας μαζί του τους  σκύλους .Οι μοναδικές επιγραφές  που  υπάρχουν  είναι τοποθετημένες στο γρασίδι και είναι πολύ  μικρές.              Ένα άλλο πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι οι ακαθαρσίες, η άσχημη εικόνα, η δυσοσμία που υπάρχει  κατά τις απογευματινές και  βραδινές ώρες, όπου οι κάλαθοι που είναι πολύ μικροί δεν είναι ικανοποιητικοί και έτσι αναγκάζονται οι πολίτες να τα αφήνουν έξω με αποτέλεσμα να σκορπίζονται και να υπάρχει μια άσχημη και προκλητική εικόνα.                               

Θα πρέπει όλοι μας να μην επιτρέψουμε σε κανένα  να καταστραφεί αυτό τον χώρο και όλοι μαζί να πάρουμε μέτρα το συντομότερο δυνατόν. Τόσο ο Δήμος ,όσο η αστυνομία ,αλλά και ο  ΚΟΤ,  όσο και άλλοι φορείς θα πρέπει να συντονιστούμε έτσι ώστε να διατηρήσουμε τον χώρο καθαρό και ασφαλισμένο αλλά και να δώσουμε και την εικόνα ότι ο Δήμος Λεμεσού νοιάζεται για τους Δημότες. Σήμερα εμένα προσωπικά με αυτην την εικόνα που βλέπω με  προσβάλλει .

Φιλικά

Άριστος  Αριστείδου

Subscribe NOW