Χώροι Στάθμευσης

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θέμα: Αύξηση χώρων σταθμεύσεων

Οι υφιστάμενοι χώροι στάθμευσης αλλά και αυτοί που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, δεν είναι αρκετοί για να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στα όρια του Δήμου Λεμεσού και ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης.

Μια εισήγηση λύνοντας μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος και  θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον πονοκέφαλο του παρκινγκ και παράλληλα να αποσυμφορήσει τους δρόμους και τα πεζοδρόμια από την παράνομη στάθμευση, να αξιοποιηθούν οι χώροι στάθμευσης των σχολείων κατά τις απογευματινές ώρες αλλά και τις μέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία.(εννοείτε  ότι την ευθύνη λειτουργίας του χώρου θα την αναλάβει ο Δήμος Λεμεσού ).

Θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε και τους Σχολικούς χώρους, ειδικά στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες περιοχές, για να αποσυμφορήσουμε τους δρόμους από τα αυτοκίνητα και την ίδια στιγμή να αποφύγουμε τα διπλά παρκαρίσματα, την παράνομη στάθμευση και την ολιγόλεπτη αλλά επικίνδυνη στάθμευση σε σημεία του δρόμου όπου μπορεί να προκληθεί ατύχημα.                                                           

Αν η πρόταση μου υιοθετηθεί, θα αποφέρει και έσοδα στα ταμεία του Δήμου ο οποίος τοποθετώντας ηλεκτρικές μπάρες και μηχανήματα είσπραξης του τέλους που θα ορισθεί θα μπορεί να εκμεταλλεύεται εμπορικά τους σχολικούς υπαίθριους χώρους».

Ο Δήμος μάλιστα μπορεί,  να κάνει προτάσεις για να έρθει σε συμφωνία με τους κατοίκους μιας συγκεκριμένης περιοχής όπου υπάρχει σχολείο ώστε να τους γίνεται μια έκπτωση πάνω σε ετήσια βάση.

Στην εισήγηση μου  περιλαμβάνει και άλλα δημόσια κτήρια τα οποία βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, όπως το Διοικητήριο, Δικαστήριο κ.λ.π  όπου διαθέτουν δικό τους χώρο στάθμευσης ο οποίος δεν χρησιμοποιείται τα απογεύματα και τις μη εργάσιμες μέρες. Το όλο σύστημα,  θα ελέγχεται από τους τροχονόμους του Δήμου όπως γίνεται και με τους υφιστάμενους δημοτικούς χώρους στάθμευσης.

Με εκτίμηση,

Άριστος Αριστείδου                    

Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ. Δήμου Λεμεσού

Subscribe NOW