Αστυνόμευση Παραλιών

Αγαπητοί   συνάδελφοι,

 

Θέμα: Δημιουργία  Δημοτικής Αστυνομίας

Όπως διαπιστώνετε από όλους τους πολίτες η Λεμεσός , αλλά πιστεύω και όλοι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των παράνομων σταθμεύσεων και άλλων πολλών προβλημάτων που δυστυχώς οι Αστυνομία αδυνατεί να παρέχει τον απαιτούμενο αριθμό Αστυνομικών για την σωστή εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Με το σημερινό στάτους οι τροχονόμοι δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελίες λόγω του ότι οι εξουσίες που έχουν σήμερα είναι περιορισμένες .
Πιστεύω θα πρέπει να προωθηθεί ο θεσμός της δημοτικής Αστυνομίας έτσι ώστε να μπορέσει ο κάθε Δήμος να απαλλαγεί από πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Η Δημοτική Αστυνομία όπως υπάρχει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ένας θεσμός φιλικός προς τον πολίτη, ανθρωποκεντρικά δομημένος με σκοπούς και στόχους συμβατούς με τις αρμοδιότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη δράση της θα καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο, ένα μεγάλο κενό, που για δεκαετίες υπάρχει στο τομέα της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Μοναδικός της στόχος θα πρέπει να είναι η πρόληψη, η σύσταση, η συναίνεση αλλά και η εφαρμογή του νόμου όπου απαιτείται, να φροντίζει για την προσβασιμότητα των οδών και των πεζοδρομίων, καταπολεμά την αντικανονική στάθμευση και ελαχιστοποιεί τις συνέπειες του υπαίθριου παραεμπορίου.
Παράλληλα, να συμβάλει ως θεσμός της αυτοδιοίκησης μέγιστα στην προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, προφυλάσσοντας από την ρύπανση τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.
Θα πρέπει να είναι ένας θεσμός με προοπτική και κοινωνική χρησιμότητα, άρρηκτα συνδεδεμένος με τον πολίτη, την πόλη και της διαχείριση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Επιθυμία όλων των πολιτών πιστεύω είναι να τον εδραιώσουμε και να τον διευρύνουμε ώστε να γίνει αρωγός της πόλης και του πολίτη, προς όφελος των Λεμεσιανών και της πόλης.
Η σχέση αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης με τον πολίτη, θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για αυτό και πιστεύω ότι η Δημοτική Αστυνομία μπορεί να επιτελέσει το έργο της όσο το δυνατόν καλύτερα και πάντα με τη συνεργασία των πολιτών.
Περιοχή που έχει άμεση ανάγκη είναι στην περιοχή του Μόλου και η παραλία μας , όπου διακινούνται πάρα πολύ συμπολίτες μας, ειδικότερα μετά το τέλος των έργων.
Είμαι σίγουρος ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχουμε συμπαραστάτες όλους τους πολίτες που πρέπει να είναι σίγουροι ότι η συνδρομή της Δημοτικής Αστυνομίας ανά πάσα στιγμή θα είναι εφικτή όσο πιστεύουμε και θα στηρίζουμε το θεσμό που θα είναι συνυφασμένος με τις δραστηριότητες και τις αρμοδιότητες που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με εκτίμηση

Άριστος Αριστείδου
Δημοτικός Σύμβουλος ΔΗ.ΣΥ
Δήμου Λεμεσού

Subscribe NOW